Fredrik Bjelland (20) droppet ut av skolen som 17-åring for å jobbe med sosiale medier og markedsføring, både på hobbybasis og som levebrød! 

Det er gøy for meg å samle opp kontoer med høye antall følgere, selvom dere kanskje ser «Fredrik Bjelland» med noen tusen følgere så driver jeg andre kanaler med flere titusen følgere på både facebook, instagram og snapchat som ikke holder navnet mitt, men som kun er for hobby, forteller han! Fredrik er en av Norges største vloggere og driver også en av Norges største Facebook grupper. Vi har stilt Fredrik noen spørsmål som vi lurte litt på, kanskje du også har lurt på det samme?

Hvem er Pusegutta?

Har drevet lenge med mye forskjellig i sosiale medier, men pusegutta er et av de morsomste prosjektene jeg har startet. Meningen med pusegutta var bare å være så dumt og lættis som overhodet mulig. Hadde aldri trodd at det skulle bli så kjent som det har blitt. Pusegutta er en vlogg bruker som ble lagd mest med inspirasjon fra vine-perioden i 2012-2014. Jeg, Marco og noen få andre drev offentlige vlogger på snapchat i Norge. Etterhvet ble det veldig mainstream og mange vlogger har blitt opprettet på snapchat.

Når begynte du med vlogging? 

Sommeren 2017, 21. juli

Hva ønsker du å oppnå med vloggingen? 

Ønsker å prøve og underholde med humor og spennende ting, men også prøve å gi et bedre budskap enn majoriteten av sosialemedier folk. Som mine følgere vet, prøver jeg å oppfordre alle til å holde seg unna rusmidler. Så lett som bare snus og røyk kan gjøre mentaliteten din svak for andre ting. Jeg som sluttet med dette som 17-18 åring og holdt på siden jeg var 12 år, vet hvor dumt det er.

Kan du beskrive deg selv med 3 ord? 

Kreativ, rettferdig og direkte

(Saken fortsetter under bildene)

Hva er din største drøm?

Hvis vi skal tenke på denne verdenen så hadde det vært kult å få til youtube i Norge og leve av det. Samt når jeg blir eldre og får nok penger ville det vært kult å kjøpe et stort hus hvor ungdommer som trenger ekstra hjelp kan komme enten på besøk eller bo der. Som en slags frivillig men ikke-kommunelig institusjon. 

Kan du røpe hvor mange følgere du har på snapchat? 

Jeg har tidligere hatt over 124.000 seere på snapchat, men disse brukerene har ikke handlet om meg. Derfor jeg syns vloggen er ekstra spesiell. For jeg deler jo ting jeg liker og mitt liv, der er toppen på 35.000 seere men etter den kjipe snapchat oppdateringen hvor mystories kommer i ulike rekkefølger så ligger jeg på 15-20.000 på en dag.

Har du noen tips til andre som ønsker å starte opp en snapchat vlogg?

Det er nesten bare en ting du må ofre for å lykkes med det. Du må legge fra deg frykten for at de du kjenner fra før skal dømme deg for det og at du tror det blir flaut. Fordi ja, de kommer mest sannsynlig til å dømme deg når du har 100 seere, men når seerene blir kjent med det for første gang og etterhvert glad i deg og det du gjør så bare øker og øker du. Når du er oppe på 15.000 seere så føler du ikke at hva de du kjenner fra før sa da har så mye og si, fordi da har du klart noe stort.

Har du noen vloggere du selv ser opp til?

Nei, men jeg likte veldig godt konseptet med VINE.