Flexi Aukan ga ut sitt album “Løslatelsen” 6. Juni, og idag har Flexi gått med på å gå igjennom spor for spor fra albumet sammen med oss i Littnytt.no. 

Flexi Aukan er hiphop-norges yngste veteran og har vist sin tilstedeværelse siden tusenårsskiftet gjennom grupper som Østkantens Profeter, Break Records og Tredjestanden

Han har høstet oppmerksomhet fra diverse samarbeid med bla Gatas ParlamentEdw!N, Fela, Adam (dk) og Abidaz (se), og stadige dramatiske svingninger på ryktebørsen. Som ung traver på den norske scenen beviser Flexi Aukan en gang for alle at dette er hans hjemmebane, at han er her for å bli og ingenting godt kommer uten hardt arbeid.

1 Flexi Aukan – Avsnitt 1/Introduksjonen:

Waow! Dette er åpningssporet på debutskiva mi, endelig ute! Storytelling møter her oppvekstrap og åpner historieforløpet på skiva, her tar jeg et oppgjør med den aktuelle hendelsen som sendte meg inn, litt av forhistorien til medieoppslagene som kom i ettertid, samtidig som den setter tonen for resten av albumets 13 spor. Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions

2 Flexi Aukan – Venterommet:

En av to låter som IKKE ble skrevet under soninga, men som tittelen indikerer, iløpet av den 4års lange ventetiden før. Skrevet i 2011 var dette en av de første låtene jeg hadde i hvelvet som jeg kom til å tenke på da jeg fikk ideen til skiva, og dermed også den eldste på albumet. Den bringer stemninga ned etter en adrenalinfylt start og forteller om en tid der livet var i limbo, hvor tiden både går og står på en gang. Skrevet og recorda i Vikaleaks Studio, produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions. Beat av Flems Beats

3 Flexi Aukan – Nytt Kapittel:

Den andre låta skrevet utenfor Oslo Fengsel representerer også tiden før soninga. Denne er også skrevet i 2011, samme dag som jeg gikk inn på en tidligere soning ved Ilseng/Hamar fengsel. Vi tok den opp i det første PerpetuumStudio og har gjort låta på to beats tidligere før vi fant fram til det rette soundet på den, etter at vi først hadde fått hele albumet tilbake fra master i første omgang, så dette er skivas nyeste innslag. Beaten vi landa på lagde PerpetuumProductions i studio mens jeg kokte opp en ny melodi og greie på hooket, vi trengte noe som lå i tråd med oppbygninga på skiva og vi føler vi traff spikern på huet. Recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions

4 Flexi Aukan – Avsnitt 2: Mottagelsen:

Nå beveger vi oss innafor murene, låta åpner med calling-anlegget i Oslo Fengsel, en kjent lyd for de som har vært der, og beskriver som tittelen sier mottagelsen, da jeg meldte meg til soning. Dette er en av flere skits spredd utover albumets forløp der de tar tilbake til det håndfaste og jorder oss på Botsen. Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions

5 Flexi Aukan – Bak Murene:

Første tracken jeg skrev til denne skiva. Jeg hadde nylig annkommet Oslo Fengsel og satt på 23 timers innlåsning på avd C1 i 2 måneders tid. Så denne er farga av en stemning av aggresjon og testo. Låta kom flytende, og iløpet av en kort time hadde jeg hele teksten nede, umiddelbart følte jeg at dette var riktig aktivitet og tematikk å fokusere på for de neste 10 månedene jeg skulle ha der inne, så jeg kokte opp litt mer på arket og ideen om å kalle skiva Løslatelsen, og prosjektets oppbygging/forløp kom til meg da. Denne ble også gjort på to forskjellige beats før Andivalent fra XO musikk sendte oss den vi landa på, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions.

6 Flexi Aukan – Alt For Deg:

Den obligatoriske “damelåta” på albumet beskriver følelsen av avmakt når du sitter inne, det er hardt å holde på relasjonene til de man er glad i under de omstendighetene. Jo mer du har investert i en person, dess hardere er det å gi slipp og omfavne hverdagen som isolert fange. Her tar jeg oppvasken etter et turbulent forhold, lar fortiden lande, hverdagen ta grep og gir slipp på en viktig person i mitt liv. Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions. Beat av Gambo Gambolini!

Albumet finner du her: (Låt for låt fortsetter under)

7 Flexi Aukan – Avsnitt 3: 

C1/Luftegår´n: Nå er vi on tha move inni Oslo Fengsel, etter tiden på refs avdelinga får jeg skrevet en søknad til en avdeling der man har mulighet til studio, trening og arbeid, på tide å skifte habitat. Andre del av dette sporet er gjensynet med tidligere soningspartner Spliff i luftegården. Funfact; lydene i skit’en tok jeg faktisk opp i luftegården på Bayern (avd a. Oslo Fengsel). Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions 

8 Flexi Aukan – Slipp Meg Løs ft Fabs fra Tredjestanden & Goodshit Radio: 

Eneste tracken jeg har med meg en identifiserbar vokalgjest på albumet kunne ikke vært andre enn Fabs fra crewet mitt Tredjestanden, han skrev og la et vakkert hook, der jeg følte jeg manglet det siste ekstra på min versjon. Her er det “det mentale fengselet” jeg refererer til så vel som det fysiske, og Slipp Meg Løs er like mye selvhjelp og terapi som en sang i denne sammenhengen. Stor shoutout til Goodshit Radio og Xo Hiphop for å slippe meg og låta mi Søndre løs på radioen, mens jeg sonet! Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions. 

9 Flexi Aukan – Fanga i Musikken: 

Dette er kanskje det nærmeste vi kommer essensen av denne opplevelsen min, jeg stupte med hodet først inn i musikken så fort jeg var i Oslo fengsel, og jeg vil tørre å påstå at akkurat det redda meg i en situasjon der jeg følte meg feildømt, avskåret, deppa og håpløs. Musikken har en tendens til å fange, så vel som frisette mennesker, der har vi premisset for låta. Tre beats måtte skrapes før dette ble resultatet, og Uptown Skunkaz gjorde en rå jobb på det som ble resultatet! Big up! Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions 

10 Flexi Aukan – Kanke Låse Oss Inne: 

Kort sak, originalt over en J.Ramm beat som måtte ryke grunna no sample-utfordringer. Hooket er et mantra man trygt kan bære med seg i hverdagen, handler om å ikke la dine mentale sperrer ta styringa på livet og sinnet ditt. Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions og FADE! 

11 Flexi Aukan – Livet Herfra: 

Med mye tid til refleksjon og ettertanke hender det en ussel banditt gjør seg opp noen tanker om hvordan han/hun ønsker å leve livet sitt, og kanskje enda viktigere; hvordan man ikke ønsker å leve livet. Hver dag er en ny mulighet til å gjøre noe nytt og endre sine handlings-og tankemønstere, helt på no selvhjelpsliteratur-shit! Broshan, DJ Maikelzito skrudde sammen en nydelig beat til temaet og dro med seg Jens Bjørneboe, en ekte kriger for rettferd og mot fengselsvesenet med på introen. Låta er skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions og beat fra Maikelzito! #UngeBjørneboe 

12 Flexi Aukan – Jorda Spinner: 

Tanken på løslatelsen er med deg hele soningen din, men møte med verden kan blir ganske annerledes enn det man kanskje forestiller seg, dette her er min forestilling, min plan skrevet fra cella mi på Bayern. Tre vers, har tre soninger bak meg og tre permisjoner iløpet av den tredje og siste soninga. Tiden vil alltid bevege seg, det sies at de som ikke beveger seg med vinden vil knekke på midten, så jeg jobber for å kunne tilpasse meg verden. Skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions! 

13 Flexi Aukan – Ta Vare: 

I løpet av de 7 månedene jeg faktisk sona av dommen i Oslo fikk jeg gleden av å vitne tre selvmord iløpet av min tid der inne. Selv om Norge er Norge, og fengslene her er pene er det fremdeles ingen lek å være innesperret og/eller isolert. Dager før han yngste på 18 hang seg på cella si satt han på min celle og flippa ut over å være sperra inne, hvil i fred unge one! Da hele fengselet var uten TV grunnet noe arbeid, endte det i de to andre selvmordene. Denne låta er skrevet fra det perspektivet at jeg allerede er død, og tar et siste farvell med de i mitt liv innenfra. En homage til kjære venner, familie og gamle bekjente. Denne er også skrevet i Oslo Fengsel, recorda og produsert i PerpetuumStudio av PerpetuumProductions mens beaten er laga av Centipeat, fra det notoriske PADDE crew! 

Dette er Løslatelsen, en tidskapsel fra et punkt i Flexi Aukan sin tilværelse

 

Musikkvideoen til “Kanke Låse Oss Inne” finner du her: