Marco Berg (18) er en av Norges største snapchat vloggere, som har blitt kjent for å fronte hasj, barnevern og politi hat. Vi ønsket å gå litt dypere inn på hvorfor Marco fronter de tingene han gjør, vi var ganske sikker på at det lå litt mer bak enn kun en gutt som ønsket å tøffe seg for hele Norge.

 

Hvor lenge har du holdt på med snapchat vlogging? 

Jeg har holdt på med snapchat vloggen siden jeg havnet på institusjon i Alta, det var vell i midten av Juni 2017. Jeg pleide bare filme noen klipp hvor jeg køddet rundt med vaktene på institusjonen og sendte til vennene mine hjemme i Steinkjer. Men etter 3 – 4 uker etter jeg la ut ting på story hvor jeg fortalte om meg selv og fant på litt faenskap så hadde jeg plutselig 15.000 nordmenn som fulgte vloggen daglig. Jeg gjorde alt fra å pælme ting ut av vinduet, røykte hasj og fortalte om ting jeg hadde gjort tidligere. Avisene ble fort interessert i å sette meg i et dårlig lys så de gikk ut å sa jeg oppfordret unge mennesker til å utføre kriminelle handlinger. 

Når og hvorfor havnet du på institusjon? 

April 2017 så havnet jeg på en akutt institusjon som heter Kvammen, denne institusjonen hadde låste dører og skuddsikre vinduer. De brukte denne institusjonen som en form for varetekts fengsling etter dyrking av store mengder marijuana, knivstikking og gjeng virksomhet. De behandlet oss som innsatte i et fengsel. De kunne strippe oss ned, stenge oss inne og ta fra oss tv´n!

Hvor mange institusjoner har du vært på? 

Har bare vært på 2 forskjellige institusjoner siden 2017 men var ofte rundt på forskjellige steder som dem disponerte (Skjerming). Måtte også ha voksen oppfølgning som da vil si dem fulgte hvert eneste skritt jeg tok, kunne ikke gå en meter uten at dem var bak meg. Dette gjorde dem pga vloggen jeg driver, noe som egentlig ikke gir så mye mening. Jeg fikk ikke lov å gå mer enn 15 meter fra huset uansett, det var bare av og til jeg var så heldig at jeg kunne bli med på butikken å handle inn matvarer. Det var mye dødtid i og med jeg var der alene en god stund, avsosialisert med en radio på rommet så jeg ble veldig rastløs av hele situasjonen.

Snapchatten handler mye om politi hat, hvorfor? 

Jeg må først bare si jeg ikke er så mad og hyper som jeg alltid er på vloggen, det er veldig mye skriking og tull for å underholde følgerne mine. Men ang politi hat og hasj så er det jo fordi jeg driver en videoblogg om livet mitt, det er en stor del av livet mitt og har hatt kjennskap til det siden jeg var veldig ung. Jeg vil heller ikke si jeg hater så mye på politiet men jeg prøver bare å vise det nyhetene ikke vil fortelle oss. Politiet er ikke alltid like snill og grei som alle tror. Jeg er også lei av feil prioriteringen til det Norske politi, pengene dem bruker for å slå ned døra mi for noen få gram kunne blitt brukt til å løse overgrep/voldtekt og pedofili saker. Det må også sies at jeg har vært nervøs for politiet helt siden jeg var veldig ung, de har trakassert meg i mange mange år. 

Saken fortsetter under bilde!

Prøver du å oppfordre folk til å teste ut forskjellige rusmidler? 

Ikke i det hele tatt! Grunnen til at jeg snakker mye om hasj og viser dette frem er mer fordi systemet har et vrengt synspunkt på dette stoffet. Jeg oppfordrer ingen til å røyke så lenge det er ulovlig, jeg vil bare at folk skal forstå at det ikke er så farlig som staten skal ha det til. Alkohol er jo også et rusmiddel men dette rusmiddelet er lovlig noe som egentlig ikke gir noe særlig mening? Hvor mange har død i fylla og hvor mange har død av en hasjrus? Alle burde få velge hva dem ønsker å putte i sin egen kropp, det er en ting jeg kommer til å stå for, alltid! Jeg er for legalisering av cannabis, jeg røyker på vloggen og folk elsker det. Jeg får fronta en ting jeg brenner for, bare tenk hvor mye mindre kriminalitet det hadde vært om cannabis ble legalisert? Folk hadde sluppet å møte et kriminelt miljø for å få fatt på medisinen sin og syntetisk hasj hadde aldri vært et tema! Det jeg driver med er å oppfordre folk til å sjekke ut ekte fakta om cannabis og ikke bare det Norge forteller oss.

Når startet du å ruse deg? 

Jeg var rundt 11 år da jeg startet med hasj, jeg var veldig deprimert på den tiden og visste at en eldre venn av familien dreiv å solgte hasj så jeg stjal en pipe av pappa å fyrte for første gang. Når jeg gjorde dette så var det som om jeg ble 40 kilo lettere med engang, det var en ubeskrivelig følelse. Etter den dagen har jeg fyrt opp hver gang jeg møter på et problem, alt fra å være sinna til å ikke få sove. Det hjelper meg til en bedre hverdag! 

Hvordan forholder familien seg til din livssituasjon? 

Mamma og Pappa ser litt bort fra det, de prøver vell å glemme det litt for det er viktigere med et godt forhold og jevnlig kontakt. Familien min kjenner meg veldig godt og er vandt med oppførselen min så de har vell lært seg å leve med det på en måte. Men jeg dyrker ikke lenger, gjør ikke noe kriminelt selvom jeg fremdeles omgås de samme folka som før. Jeg har faktisk straitet meg opp en god del den siste tiden. 

Hvor vil du være om 10 år?

Nå er jeg endelig fri og har allerede hatt 4 razzia, delta troppen og væpnet politi på besøk uten noe spesiell grunn annet enn at dem vet hva jeg har gjort tidligere. Jeg er vell en OG, men jeg er ikke interessert i å tjene svarte penger hele livet heller, håper på å kunne starte en egen bedrift eller noe. Jeg kunne også ha tenkt meg å fortsette i underholdnings bransjen på et større nivå. Men hasjen vil jeg alltid fronte, jeg vil være et norsk hasj ikon, veldig mange ungdom i landet har en drøm om å fyre en joint sammen med meg og jeg har en drøm om å fyre med Wiz Khalifa! Innen 10 år? Hehe. 

Er det noe du kunne tenke deg å tilføye? 

Ja, jeg vil nevne littegrann om forhåndsdømming. Jeg har fått en del hat av sinte foreldre som ønsker at jeg skal blokkere barna fordi dem ønsker ikke at barna skal følge med på budskapene mine. Men det er jo ikke min feil at dere gir kidsa en telefon å la dem være på snapchat, jeg kan ikke sitte døgnet rundt å blokkere folk. Jeg driver ikke bare med negative ting, jeg gjør ganske mye positivt og mange folk som ikke har så mye venner følger meg å ser på meg som en nær venn fordi jeg dømmer dem ikke. Bare siden jeg har gjort noe kriminelt og røyker hasj så betyr ikke det at jeg ikke er en snill gutt? Alle kan gjøre feil, alle kan gjøre ting andre er uenig i, men folk må lære å kjenne før dem dømmer deg! Dette gjelder ikke bare meg, det er mange som blir forhåndsdømt å det er absolutt ikke greit. VOKS OPP!

Her kan du se en av videoene av Marco som filmer politiet:

Ekstremt voldsom maktbruk fra politi, uten provosert adferd!!! Offer i livestreamen: Marco Berg (17) & Youssef Jemni (14)Innenfor institusjon ved Alta. DEL VIDERE!!!

Posted by Benjamin Semerci on Sunday, March 11, 2018