Vi i littnytt.no har tatt en prat med Céline Lunder(16)

Céline Lunder er ei 16 år gammel jente fra den lille bygda «Birkeland» som ligger på Sørlandet. Ho er ei jente som interesserer seg veldig mye for musikk. Ho har ikke gitt ut noen egenkomponerte låter (dagsdato) men er idag tilgjengelig med en cover låt av Vance joy -«Riptide».

Vi stilte noen spørsmål til Céline.

Når var det du begynte å interessere deg for musikk?

Hmm, det var vel rundt 11 års alderen jeg merka det ordentlig. Jeg fikk mitt første piano da jeg var 11, og det utvikla seg bare. Jeg har alltid hatt et gehør for musikk, og da jeg var liten kunne jeg nesten alle sangene jeg hørte på radio! Og rett etter jeg fikk mitt første piano fikk jeg min første gitar. Merka det vel da jeg var 11 at det var dette jeg virkelig ville drive med!

Hva er drømmen?

Drømmen er å kunne drive musikk på egenhånd, ha min egen manager og eget studio og så reise rundt å holde konserter med evnt et eget band. Jeg drømmer også om å undervise elever i musikk!

Har du noen egenkomponerte sanger?

Det har jeg faktisk!

Jeg har til og med sanger som jeg skrev da jeg var 12-13 år. Alle sangene mine ligger i notatbøker, og jeg håper jeg en dag kan få gitt dem ut i eget album.

Hvem er forbildet ditt?

«Mitt forbilde» er egentlig ganske mange. En av dem er Lene Marlin, både for musikken og karrieren hun har hatt, men også for åpenheten rundt hvordan hun har hatt det. Jeg ser også veldig opp til Alisson Crauss, en av contriens største sangerinner.

Har du noen planer om å slippe noe musikk i nærmeste fremtid?

Det har jeg dessverre ikke da jeg ikke har nettverket til det. Men legger nok ut en sangvideo i ny og ne! Det er alltids gøy.

Hvilket label skulle du  ønsket du kunne jobbet med?

Drømmen er jo Sony Music eller Universal. Det jeg er redd for er å «miste min karakter». Platelselskapene former ofte artistene sine som de selv vil, og det hadde jeg bekymra meg for da jeg ønsker å beholde mitt «image». Men universal er nok den største drømmen å kunne få jobbet med!

Hvilken norsk artist kunne du tenke deg å jobbe med?

Jeg kunne tenke meg å jobbe med Lene Marlin eller Ina wroldsen! Det er to fantastiske damer med et slikt pågangsmot og selvtillit. Også har de fantastisk musikk.

 

Visste du at?
Funfact: Jeg finner aldri gode jeans som passer meg i lengda. Må spesial bestille dem for å få de lange nok siden jeg er så lang!